english
Szecsi Tamas felso piros

 

               


Magamról

 


Galériák

 


Webdesign

 


Vendégkönyv

 


Kapcsolat

 


Hasznos

 

Szécsi Tamás

Szécsi Tamásnak hívnak, 1980. február 7-én születtem Budapesten. Azóta - jó néhány lakhelyet megjárva - családunk Zala megyében, Nagykanizsán kötött ki, ahol jelenleg is élünk, immár 1989 óta. Nagyapám már fiatalon elkezdett foglalkozni analóg fényképezéssel, ehhez egészen komoly felszerelés - szűrők, Zenit fotópuska, otthoni labor, stb. - állt rendelkezésére. így aztán érthető, hogy már egészen kiskoromban felkeltette az érdeklődésemet a fotózás, mint az egyéni látásmód kifejező eszköze.
Mivel az analóg technika nagyon nehézkes (persze össze sem hasonlítható a digitálissal, és ezt nem a minőségre, hanem az érzésre értem), sok időnek kellett eltelnie, amíg meg tudtam venni az első komolyabb kompakt gépemet.
Ez nagyon jó kis gépnek számított akkor, az addigi lehetőségeimhez mérten. Ami hiányzott belőle, az a nagylátószög tartomány, hiszen kb. 35-40 mm volt az objektív alsó határa. Ez sokszor kevésnek bizonyult: nem mindig fért be minden úgy a látómezőbe, ahogyan szerettem volna. Hosszasabb használat után persze kijöttek a korlátai, amik nem is a gép típusának hibái, hanem inkább olyan tényezők, amelyek a kompakt gépekre általában jellemzőek. Mindezen hátrányok ellenére sok szép képet készítettem vele.
Aztán jött a nagy váltás; 2007. elején megvettem a hőn áhított első digitális-tükörreflexes gépemet: a választásom egy Canon EOS sorozatú gépre esett.
Ég és föld a különbség mind képminőségben, mind ergonómiában az eddig tapasztaltakhoz képest. Egy nagyon jól kezelhető, barátságos gépet tudhatok a magaménak. Mindenkinek ajánlom, akit kicsit is komolyabban érdekel a fényképezés, és anyagi lehetőségei megengedik, hogy szerezzen be egy DSLR-t. Nem fog csalódni! Az oldalon található képeim is ezzel készültek.
Kérlek, nézz be a galériámba! Ha esetleg web, illetve kiadványtervezés és kivitelezés is érdekel, nézd meg a webdesign menüpontot!

Jó fényeket!

Szécsi Tamás

alsó piros

   

 

 

html | css